פיתוח תוכנה

עובד הייטק שלוקח חלק בפיתוח של תוכנה, אתר אינטרנט או אפליקציה (יישום) באמצעות כתיבת קוד באחת משפות התכנות הקיימות

קצת רקע על המקצוע ועל השוק

מפתח תוכנה (או מתכנת) הוא שם כללי לעובד הייטק שלוקח חלק בפיתוח של תוכנה, אתר אינטרנט או אפליקציה (יישום) באמצעות כתיבת קוד באחת משפות התכנות הקיימות. מפתחי תוכנה מתחלקים לכמה קבוצות שונות בהתאם להתמחות שלהם, הנה כמה דוגמאות לתפקידים נפוצים בשוק.
פיתוח צד שרת (Back end Development): שרת הוא מעין מחסן שבו מאחסנים קבצים ונתונים. מפתחי back end כותבים קוד הקשור לניהול ותפעול שרתים והוא המתווך בין שרת למשתמש. לדוג’ כאשר משתמש מגיש בקשה כלשהי באתר, איש הבקאנד אחראי להחזיר את המידע המתאים מהשרת ולשלוח אותו בחזרה למשתמש. עבודתו השוטפת כוללת איתור באגים ותקלות ותיקונן על מנת שהתוכנה תעבוד בצורה חלקה ומהירה.
פיתוח בצד הלקוח (Front End Development): דפדפן אינטרנט (Browsers) הוא כל מה שמופיע לפנינו על המסך כאשר אנחנו פותחים דף אינטרנט מסוים במחשב. תפקידו של איש הפרונטאנד הוא לכתוב קוד עבור כל מה שמוצג למשתמש על המסך. לפיכך, הוא אחראי לדאוג שהמשתמשים יחוו את הממשק בצורה הטובה ביותר: הן מבחינה חזותית-עיצובית והן מבחינת נגישות והתאמה לכל מכשיר או דפדפן מבלי להכביד עליו.
מפתחי Full Stack: מפתחי Full Stack הם סוג של מתכנתי “הכול כלול”. עליהם להתמצא בכל שפות הפיתוח והטכנולוגיות הנדרשות לפיתוח תוכנה בצד הלקוח ובצד השרת כדי לתת מענה מלא ומהיר לדרישה הגוברת היום. פיתוח Full Stack הוא בעצם השילוב בין פיתוח צד שרת לפיתוח צד לקוח והעוסקים בו מתמחים בשתי המיומנויות הנדרשות לפיתוח יישומים. לעיתים קרובות משרות בתחום ידרשו ניסיון קודם בעבודת פיתוח צד שרת ופיתוח צד לקוח.

נגן וידאו
חברות בהם מעסיקים מפתחי תוכנה
מה אומרים אלה שכבר במקצוע?

מפתחי תוכנה, מה בתכלס הם עושים ביום יום בעבודה?

כתיבת קוד כמובן, ישיבות צוות לתכנון ועדכון מצב המוצר, התייעצות עם חברי הצוות, תקשורת במיילים, בשיחות וידאו ופנים מול פנים עם בעלי תפקידים שונים בארגון ולעיתים גם עם לקוחות ועדכון קוד, גרסה או תוכנה בהתאם למשוב ובדיקות.

שכר חודשי ממוצע:

15K-45K

הטווח רחב מאוד ונע בין 15,000 ל־45,000 ש”ח, כתלות בתחום העיסוק הספציפי ובוותק וברמות הידע והניסיון. 

להיות מפתח תוכנה,
למי זה מתאים?

מתאים לאנשים עם נטייה חקרנית ומנהלית.
כישורים ותכונות הבאים לידי ביטוי במקצוע: יכולת אנליטית, יסודיות והבחנה בפרטים, יצירתיות, פתרון בעיות, אנגלית.
מאפיינים בולטים: עבודה הדורשת מאמץ חשיבתי, עבודה מול מחשב.
.

איך מגיעים למקצוע

הכשרות ותעודות נדרשות כדי להיות מפתח תוכנה?

ההכשרה המקיפה ביותר היא כמובן תואר במדעי המחשב/הנדסת תוכנה. התואר, שאורך בין  שלוש לארבע שנים ונלמד במגוון אוניברסיטאות ומכללות ברחבי הארץ, מקנה הן ידע תיאורטי מקיף והן ידע מעשי, כמו למשל שפות תכנות. בסופו, ואפילו במהלכו, ניתן להשתלב במגוון תחומי פיתוח. 

אפשרות נוספת היא ללמוד לתואר הנדסאי תוכנה במשך שנתיים, אשר מקנה ידע רחב יחסית בתחום הפיתוח, אך אינו מכיל ידע תיאורטי מקיף כמו בלימודי תואר. בסיומו, ניתן להשתלב גם בתפקידים שונים, אך לרוב, יהיו אלו תפקידים “נמוכים” יותר מבוגרי תואר, הן מבחינת האתגר והן מבחינת השכר. חשוב לציין כי בוגרי תואר הנדסאי יכולים בסיומו להשלים את לימודיהם לתואר ראשון במדעי המחשב. 

אפשרות נוספת היא ללמוד הכשרה ספציפית בתחום הפיתוח, כמו קורסים המלמדים שפות תכנות מסוימות, או פיתוח back/Front End. הכשרות אלו לרוב עורכות כמה חודשים עד שנה ומאפשרות להשתלב באותם תחומים ספציפיים, חשוב לציין כי לרוב שוק העבודה נותן עדיפות לבוגרי תארים, בעיקר בתפקידים “בכירים”. מה שכן, אפשר להתחיל בתפקיד התחלתי, ללמוד ולהתנסות “תוך כדי תנועה” ולהתקדם במסגרת העבודה. אפשרות נוספת להשתלב בעולם הפיתוח היא דרך יחידות טכנולוגיות בצבא.

קישורים שימושים

שאלות נפוצות

יש לכם עוד שאלות?
מוכנים לקחת את הקריירה
שלכם הכי גבוה שאפשר?
קדימה לעבודה! בואו נדבר:

כמה מרוויח עורך דין?  מהי ההכשרה של פסיכולוג?  מה מהנדס אלקטרוניקה עושה ביומיום?

בואו לבקר בעמוד המקצועות שלנו