פיתוח Full Stack הוא בעצם השילוב בין פיתוח צד שרת (Back end) לפיתוח צד לקוח (Front End) והעוסקים בו מתמחים בשתי המיומנויות הנדרשות לפיתוח יישומים. שרת הוא מעין מחסן שבו מאחסנים קבצים ונתונים. מפתחי back end כותבים קוד הקשור לניהול ותפעול שרתים והוא המתווך בין שרת למשתמש. דפדפן אינטרנט (Browsers) הוא כל מה שמופיע לפנינו על המסך כאשר אנחנו פותחים דף אינטרנט מסוים במחשב. תפקידו של מפתח Front End הוא לכתוב קוד עבור כל מה שמוצג למשתמש על המסך. לפיכך, הוא אחראי לדאוג שהמשתמשים יחוו את הממשק בצורה הטובה ביותר: הן מבחינה חזותית-עיצובית והן מבחינת נגישות והתאמה לכל מכשיר או דפדפן מבלי להכביד עליו. מפתחי Full Stack הם סוג של מתכנתי “הכול כלול”. עליהם להתמצא בכל שפות הפיתוח והטכנולוגיות הנדרשות לפיתוח תוכנה בצד הלקוח ובצד השרת כדי לתת מענה מלא ומהיר לדרישה הגוברת היום. סביבות העבודה בתחום הן מגוונות. ניתן לעבוד כמפתח בחברות הייטק, חברות שאינן בתחום ההייטק אבל מעסיקות מתכנתים וביניהן משרדי ממשלה שונים, חברות הזנק (סטארט־אפ) ועוד.
Full Stack פירושו להבין ולהיות מסוגל לפתח תוכנה מא’ ועד ת’. כשאתה רואה את התמונה כולה אתה יכול לייצר פתרונות שבאמת עובדים. אלו יכולות שנותנות לי חופש מחשבה, כר נרחב ליצירתיות ויכולת תכנון מעולה.
כתיבת קוד כמובן, ישיבות צוות לתכנון ועדכון מצב המוצר, התייעצות עם חברי הצוות, תקשורת במיילים, בשיחות וידאו ופנים־מול־פנים עם בעלי תפקידים שונים בארגון ולעיתים גם עם לקוחות ועדכון קוד, גרסה או תוכנה בהתאם למשוב ובדיקות.
נטיות תעסוקתיות: מתאים לאנשים עם נטיה חקרנית (I) ומנהלית (C).
כישורים ותכונות הבאים לידי ביטוי במקצוע: יכולת אנליטית, יסודיות והבחנה בפרטים, יצירתיות, פתרון בעיות, אנגלית.
מאפיינים בולטים: עבודה הדורשת מאמץ חשיבתי, עבודה מול מחשב.
ניתן להשתלב בתפקיד באמצעות תואר ראשון במדעי המחשב, לימודי הנדסאות תוכנה או לימודי קורס ספציפי של פיתוח FULL STACK.
שאלות נפוצות
ההכשרה המקיפה ביותר היא כמובן תואר במדעי המחשב/הנדסת תוכנה. התואר, שאורך בין שלוש לארבע שנים ונלמד במגוון אוניברסיטאות ומכללות ברחבי הארץ, מקנה הן ידע תיאורטי מקיף והן ידע מעשי, כמו למשל שפות תכנות. בסופו, ואפילו במהלכו, ניתן להשתלב במגוון תחומי פיתוח. אפשרות נוספת היא ללמוד לתואר הנדסאי תוכנה במשך שנתיים, אשר מקנה ידע רחב יחסית בתחום הפיתוח, אך אינו מכיל ידע תיאורטי מקיף כמו בלימודי תואר. בסיומו, ניתן להשתלב גם בתפקידים שונים, אך לרוב, יהיו אלו תפקידים “נמוכים” יותר מבוגרי תואר, הן מבחינת האתגר והן מבחינת השכר. חשוב לציין כי בוגרי תואר הנדסאי יכולים בסיומו להשלים את לימודיהם לתואר ראשון במדעי המחשב. אפשרות נוספת היא ללמוד הכשרה ספציפית בתחום הפיתוח, כמו קורסים המלמדים שפות תכנות מסוימות, או פיתוח back/Front End. הכשרות אלו לרוב עורכות כמה חודשים עד שנה ומאפשרות להשתלב באותם תחומים ספציפיים, חשוב לציין כי לרוב שוק העבודה נותן עדיפות לבוגרי תארים, בעיקר בתפקידים “בכירים”. מה שכן, אפשר להתחיל בתפקיד התחלתי, ללמוד ולהתנסות “תוך כדי תנועה” ולהתקדם במסגרת העבודה.
כמה מרוויח עורך דין? מהי ההכשרה של פסיכולוג? מה מהנדס אלקטרוניקה עושה ביומיום?
בואו לבקר בעמוד המקצועות שלנו